Univerzity majú na účte sľúbené peniaze na rekonštrukciu internátov

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 13:30 • 2 min
Univerzity majú na účte sľúbené peniaze na rekonštrukciu internátov

BRATISLAVA - Vláda bývalého premiéra Roberta Fica vyčlenila na rekonštrukciu internátov 50 miliónov eur začiatkom februára s tým, že v tomto roku vláda rozdelí univerzitám 20 miliónov eur a zvyšných 30 miliónov v rokoch 2019 a 2020. Peniaze, ktoré majú školy využiť na zatepľovanie budov či vybavenie internátov univerzity majú na svojich účtoch.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdila Lenka Miller z Oddelenia vzťahov s verejnosťou Univerzity Komenského v Bratislave. "Ministerstvo školstva zaslalo na účet univerzity 3 150 917 eur," dodala Miller.

Aj Technická univerzita v Košiciach dostala prvú časť peňazí. Agentúru SITA informoval rektor univerzity Stanislav Kmeť, že majú pripravené projekty na rekonštrukciu a obnovu študentských domov na Jedlíkovej ulici. Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici má taktiež už na účte sľúbené peniaze. Ako pre agentúru SITA povedala vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity Dana Straková, peniaze použijú na zlepšenie energetického hospodárstva študentského domova. "V súčasnosti robíme verejné obstarávanie," objasnila Straková.

„Finančné prostriedky určené na rekonštrukciu internátov boli z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR prevedené na účet Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) dňa 21. júna 2018. Tieto prostriedky budú použité v Ubytovacom zariadení Veľký Diel a v Ubytovacom zariadení Hliny na rekonštrukciu balkónov a výmenu okien, termostatizáciu objektov H1-H9, opravu kanalizácie, na vybudovanie vstupov do areálov, na nákup kamerového systému, interiérové vybavenie izieb, vnútorné opravy interiéru a podláh, maľovanie priestorov a izieb, na sanáciu výťahov a na rekonštrukciu práčovní," informovala agentúru SITA Martina Slavíková z Oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies