Univerzitou v Adene otriasol bombový útok, škole sa predtým vyhrážali islamisti pre študujúce ženy

NETKY.SK • 28 Október 2015, 16:48 • 2 min
Univerzitou v Adene otriasol bombový útok, škole sa predtým vyhrážali islamisti pre študujúce ženy

SANÁ - Zatiaľ neznáma skupina spáchala dnes bombový útok na univerzitu v jemenskom prístave Aden, ktorý sa stal po vyhnaní šiitských povstalcov pôsobiskom medzinárodne uznanej vlády Jemenu.

slovakia

left justify in out

Podľa nemenovaných predstaviteľov bezpečnostných síl a svedkov, na ktorých sa odvoláva agentúra AP, muži na motocykli vhodili nálož do areálu obchodnej a ekonomickej univerzity, pričom následný výbuch vybil okná budov a vystrašení študenti sa snažili utiecť do bezpečia. Nie je známe, či si útok vyžiadal nejaké zranenia.

 

K najnovšiemu výbuchu v Adene sa zatiaľ nikto neprihlásil, univerzite sa však predtým vyhrážali militantní islamisti, ktorí požadovali zavedenie oddeleného vyučovania pre ženy a mužov. Moslimskí extrémisti pritom v Jemene využívajú chaos, ktorý sprevádza boje medzi silami podporujúcimi vládu a šiitskými povstalcami. Prístav Aden sa stal dočasným pôsobiskom jemenskej vlády, keďže hlavné mesto Saná stále ovládajú šiitskí povstalci podporovaní Iránom. Sunnitská vojenská koalícia pod vedením Saudskej Arábie sa usiluje o to, aby vláda prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího opäť získala kontrolu nad celým Jemenom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies