Univerzitný profesor skrýval teroristov

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 09:18 • 2 min
Univerzitný profesor skrýval teroristov

DHÁKA - Polícia v Bangladéši zatkla univerzitného profesora a dvoch ďalších mužov pre podozrenie z ukrývania teroristov, ktorí tento mesiac napadli reštauráciu v metropole Dháka a zabili dvadsať rukojemníkov. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Profesora Giasa Uddina Ahsana obvinili z toho, že militantom poskytol úkryt v prenajatom byte pred spáchaním teroristického útoku.


Ahsan je dekanom na zdravotníckej univerzite v Dháke.


Terčom útoku sa 1. júla stala reštaurácia Holey Artisan Bakery v Gulšáne, diplomatickej štvrti Dháky. Pokusy o vyjednávanie zlyhali a dráma trvala do nasledujúceho rána, keď do reštaurácie vtrhli príslušníci špeciálnej jednotky. Zabili šiestich útočníkov a zachránili 13 zadržiavaných vrátane cudzincov.


Medzi 20 usmrtenými civilistami je deväť Talianov, sedem Japoncov, Ind, dvaja Bangladéšania a americký občan. Pri akcii zahynuli tiež dvaja policajti.


K zodpovednosti za útok sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), bangladéšska vláda to však popiera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies