Univerzitná nemocnica prijala pacientku po nehode v Srbsku

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 10:06 • 2 min
Univerzitná nemocnica prijala pacientku po nehode v Srbsku

BRATISLAVA - Zranená Slovenka, ktorú v pondelok (27.6.) medzi poslednými previezli na Slovensko po minulotýždňovej autobusovej nehode v Srbsku, podstúpi v stredu (29.6.) operáciu hrudníka v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB). Momentálne je v stabilizovanom stave, avšak s viacerými zraneniami. TASR o tom informovala hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Žena momentálne leží na Klinike hrudníkovej chirurgie UNB. "Naši zdravotníci jej poskytujú maximálnu zdravotnú starostlivosť," informovala Eliášová. Dĺžku hospitalizácie nevedela predbežne určiť.

 

V pondelok previezli na Slovensko posledné dve zranené osoby po autobusovej nehode. Doteraz boli hospitalizované v nemocnici v srbskom meste Niš. Druhá privezená pacientka má zranenú ruku. Teraz leží v bratislavskej Nemocnici svätého Michala na traumatológii. Ešte nie je isté, či ju budú operovať. Je to však pravdepodobné. "Lekári o tom rozhodnú zajtra," povedal pre TASR hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík. Dĺžku jej hospitalizácie preto nevedel presne určiť.

 

Posledné zranené priviezol v pondelok Airbus A319-115 CJ, ktorý sa stal súčasťou vládnej letky len pred niekoľkými týždňami. Lietadlo je možné upraviť aj na prevoz ťažko zranených osôb. Na Slovensko priviezlo i telá troch obetí tragédie.

 

Pri minulotýždňovej (21.6.) nehode autobusu pri meste Niš v Srbsku zomrelo päť dovolenkárov a viacero ľudí utrpelo zranenia. Väčšina z nich však ešte v ten deň odletela domov slovenským vládnym špeciálom.

 

Príčiny nehody sa stále vyšetrujú, podľa medializovaných informácií však mohlo ísť o mikrospánok vodiča.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies