Univerzitná hokejová liga sa bude hrať už v štyroch krajinách

NETKY.SK • 12 Október 2015, 17:25 • 2 min
Univerzitná hokejová liga sa bude hrať už v štyroch krajinách

BRATISLAVA - Európska univerzitná hokejová liga (EUHL) bude mať vo svojom treťom ročníku dvoch nových účastníkov. V pondelok ich predstavilo vedenie Európskej univerzitnej hokejovej asociácie EUHA. V rámci súťaže bojujú medzi sebou študenti z univerzít a vysokých škôl o cenu Sekeráš Trophy

slovakia

left justify in out

V rámci tretej sezóny sa udiali viaceré zmeny. Tou najväčšou je rozšírenie krajín, v ktorých sa liga hrá. Po Slovensku, Česku a Rakúsku sa zapojilo aj Poľsko v podobe tímu z Noweho Targu. Pribudol aj ďalší český účastník Technika Praha, pokračovať už nebude tím zo Zlína. "Uplynulé dva roky boli veľmi pestré. Univerzitná liga v Európe ešte nebola, vďaka našej asociácii sme dokázali v priebehu dvoch rokoch skĺbiť štyri krajiny. Súťaž sa rozrastá a záujem je enormný," zhodnotil prezident EUHA Jaroslav Straka. O Sekeráš Trophy tak bude bojovať 10 vysokoškolských a univerzitných klubov zo štyroch krajín. Podľa slov Straku plánuje exekutíva rozšíriť ligu do ďalších štátov, záujem prejavili školy z Nemecka, Francúzka, Holandska, Švédska a Fínska.

 

Zmena sa udiala aj pri zápasoch s nerozhodným výsledkom, ktoré sa po novom rozhodnú v nájazdoch. Fanúšikovia sa môžu tešiť na novú webstránku a prostredníctvom spolupráce s HockeyData by mali byť k dispozícií aj online prenosy.

 

Liga má za svoj hlavný cieľ skĺbiť hokej a vzdelanie. Jaroslav Straka je vďačný, že školy vychádzajú hráčom v ústrety, keď im ponúkajú rôzne štipendiá či iné motivačné nástroje. Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner si taktiež uvedomuje potrebu vzdelania a pochválil vedenie ligy, že sa pustili do jej založenia napriek mnohým skeptickým názorom z okolia. Podľa Lintnera sa stáva z hokeja intelektuálny šport: "Elitných hokejistov tlačia okrem povinností na ľade aj do toho, aby boli rozhľadení a študovaní. Musia byť pozitívnymi vzormi v spoločnosti." Bývalý reprezentačný tréner Ján Filc vidí taktiež v univerzitných súťažiach význam: "V zámorí prináša prepojenie juniorských súťaži na model univerzitného hokeja jednak vysokú pripravenosť mladých ľudí do života, ale aj vysokú kvalitu športovej pripravenosti."

 

Prezident EUHA by rád nadviazal užšiu spoluprácu s klubmi z Tipsport Ligy. Aktuálne majú takúto komunikáciu napríklad s Trenčínom. Počas sezóny by sa mali odohrať aj exhibičné zápasy proti univerzitným výberom z USA a Ruska: "V priebehu mesiaca by som mal mať stretnutia so zástupcami oboch krajín, takže sa budem snažiť, aby sme mali všetko vyjasnené do konca novembra," dodal Straka.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona