Univerzita v rakúskom Salzburgu otvára svoje programy pre azylantov

NETKY.SK • 2 Október 2015, 16:19 • 2 min
Univerzita v rakúskom Salzburgu otvára svoje programy pre azylantov

SALZBURG - Univerzita v rakúskom Salzburgu sa otvorí pre tých ľudí, ktorí v súčasnej dobe čakajú v Salzburgu na udelenie azylu.

slovakia

left justify in out

Týmto ľuďom podľa rakúskej stanice ORF škola sprístupní prednášky, jazykové kurzy či univerzitnú knižnicu.

 

Žiadatelia o azyl sa tiež budú môcť prihlásiť na športové kurzy a prísť si zacvičiť do fitnes centra univerzitného športového strediska.

 

Rektor Heinrich Schmidinger v tejto súvislosti zdôraznil, že univerzita by mala byť pôdou na vzájomné stretanie sa kultúr. "Veľa ľudí, ktorí k nám prichádzajú, sú vysoko vzdelaní a majú nám čo ponúknuť. Nebudeme dávať len my, ale aj oni - a nie sú to len skúsenosti, ktoré majú za sebou."

 

V súčasnosti je v Salzburgu ubytovaných okolo 3200 žiadateľov o azyl, ktorí sú rozmiestňovaní po celej krajine a o ktorých sa starajú rôzne organizácie. Podľa šéfky Červeného kríža Salzburg Sabiny Kornbergerovej-Scheuchovej bola reakcia na otvorenie univerzity medzi azylantmi mimoriadne pozitívna.

 

V ponuke pre žiadateľov o azyl budú tiež kurzy nemčiny a ďalších jazykov, ktoré budú bezplatné, rovnako ako všetky ostatné aktivity zamerané na ich integráciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies