Univerzita v Nitre pripravuje vianočnú fyzikálnu šou Fyzika všetkými zmyslami

NETKY.SK • 18 December 2017, 12:30 • 2 min
Univerzita v Nitre pripravuje vianočnú fyzikálnu šou Fyzika všetkými zmyslami

NITRA – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pripravuje vianočnú fyzikálnu šou Fyzika všetkými zmyslami. Od 19. do 21. decembra sa bude môcť viac ako 1 000 žiakov základných škôl z Nitrianskeho kraja dozvedieť, čo je to zvuk, ako vplýva na človeka a ako sa dá spojiť fyzika a hudba.

slovakia

left justify in out

Fyzika všetkými zmyslami je voľné pokračovanie fyzikálnej šou Fyzika naživo, organizátormi sú Fakulta prírodných vied UKF a občianske združenie Viac ako učenie. Nová šou bude venovaná zvuku a experimentom súvisiacim so zvukom. „Zvuk sa síce v terajších vzdelávacích programoch základnej školy nenachádza, ale je každodennou súčasťou bežného života, preto by bolo dobré, aby sa s ním žiaci na základnej škole stretli,“ uviedla Ľubomíra Valovičová z Katedry fyziky UKF.

Experimenty sú podľa nej pripravené tak, aby deti nielen zabavili, ale aj niečo užitočné naučili. „Žiaci majú prirodzený záujem objavovať a spoznávať okolitý svet, chcú zistiť, ako svet funguje a prečo tak funguje. Je potrebné rozvíjať tento záujem u detí, dostatočne ich zaujať a umožniť im objaviť čaro prírodných vied, aby nestratili o ne záujem v neskoršom období,“ dodala Valovičová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona