Univerzita v Buffale objavila vo svojom trezore vzácne staroveké mince

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 17:20 • 2 min
Univerzita v Buffale objavila vo svojom trezore vzácne staroveké mince

AMHERST - Poklad starovekých gréckych a rímskych mincí nevyčísliteľnej hodnoty sa podarilo opätovne objaviť na univerzite v americkom meste Buffalo.

slovakia

left justify in out

Poklad obsahuje 40 zlatých a strieborných mincí, medzi ktorými sú aj mince z obdobia každého z prvých 12 rímskych cisárov. Poklad bol súčasťou daru, ktorý univerzita dostala v roku 1935.
     

Podľa univerzity si však len nedávno jeden z univerzitných zamestnancov uvedomil hodnotu starovekých platidiel, ktoré našiel v trezore.
     

Člen fakulty Philip Kiernan sa podľa vlastných slov od jedného z absolventov dozvedel, že univerzitná knižnica má vzácne mince, a preto sa ich vydal hľadať. Priviedol so sebou dvoch odborníkov, ktorí potvrdili, že mince pochádzajú z obdobia od piateho storočia pred naším letopočtom po koniec prvého storočia.
     

Kiernan teraz pripravuje postgraduálny kurz, ktorého cieľom bude zistiť minulosť objavených platidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies