Univerzita sv. Cyrila a Metoda pripravila konferenciu o digitálnych hrách

NETKY.SK • 25 September 2017, 16:21 • 2 min
Univerzita sv. Cyrila a Metoda pripravila konferenciu o digitálnych hrách

TRNAVA – Odborníci z oblasti digitálnych hier a herných štúdií sa stretnú v dňoch 28.-30. septembra na pôde Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave na medzinárodnej konferencii, venovanej životu a životnosti hier v súčasnosti.

slovakia

left justify in out

Súčasťou programu sú aj workshopy zamerané na monštruóznosť v hrách a vývoj herného trhu v postsocialistických krajinách.

 

Podujatie organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie UCM ako jednu z mnohých aktivít súvisiacich s jej najnovším študijným odborom zameraným na digitálne hry. Cieľom je integrovať odborníkov a študentov z oblasti herných štúdií v strednej a východnej Európe a ponúknuť platformu pre akademickú spoluprácu a zdieľanie medzinárodných skúseností.

 

"Digitálne hry sú prepojené s najmodernejšími technológiami svojej doby, ktorá dramaticky urýchľuje ich zastarávanie. Táto skutočnosť vyvoláva veľa dôležitých otázok, na ktoré budeme spoločne hľadať odpovede," uviedol vedúci katedry digitálnych hier Slavomír Magál.

 

Po skončení konferencie sa uskutoční koncert poľského dua Yerzmyey&Pin, ktoré vo svojej audiovizuálnej show predvedie hudobné vystúpenie. Informoval Peter Krajčovič z PR kabinetu UCM.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona