Univerzita Komenského zrušila prezenčnú formu štúdia, vyučovanie bude prebiehať dištančne

NETKY.SK • 29 September 2020, 09:02 • 2 min
Univerzita Komenského zrušila prezenčnú formu štúdia, vyučovanie bude prebiehať dištančne

BRATISLAVA - Výučba na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave bude od 5. októbra dištančná.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa UK Lenka Miller. Univerzita zavádza opatrenie na základe odporúčania Krízového štábu UK, ktorý rozhodol o úplnom prerušení prezenčnej výučby. Ako dodala, nepočítajú s tým, že sa prezenčná výuka obnoví do konca zimného semestra.

 

Študenti sa budú vzdelávať on-line formou
Podľa medializovaných informácií bude aj výučba na Slovenskej technickej univerzite (STU) v Bratislave od 5. októbra dištančná. Oznámil to rektor STU Miroslav Fikar.

 

img

 

Hovorca STU Fedor Blaščák informoval, že dôvodom prechodu na dištančnú výučbu je zhoršujúca sa pandemická situácia v krajine, najmä však Bratislave. Dodal, že v tejto chvíli evidujú deväť pozitívnych prípadov, z toho jeden je ubytovaný na internáte Mladosť.

 

Študenti majú opustiť internáty
Blaščák pripomenul, že rektor STU dôrazne odporúča ubytovaným študentom opustiť internáty najneskôr do 5. októbra.

 

„V tejto chvíli teda ešte nepristupujeme k plošnému uzatvoreniu internátov a výzva študentom je formulovaná vo forme odporúčania na báze dobrovoľnosti,“ objasnil.

 

img

 

Študenti budú môcť podpísať dodatok k zmluve o tom, že opustia izbu do 5. októbra. Ak následne odovzdajú aj kľúče od izby a ubytovací preukaz, nebudú musieť platiť bytné za mesiace november a december a internáty im izbu podržia.

Rovnako to bude platiť aj pre študentov bývajúcich na internátoch UK. Aj oni budú môcť do 5. októbra podpísať dodatok k ubytovacej zmluve, vďaka ktorému im lôžko zostane k dispozícii.

 

„Zároveň sa nemusia kompletne vysťahovať, stačí, aby si zobrali veci, ktoré potrebujú k bežnému životu či štúdiu, ostatné vybavenie si môžu v izbe nechať,“ vysvetlila. 

 

img

 

Rektor UK poskytne študentom, ktorí podpíšu dodatok, stopercentnú zľavu na poplatok za ubytovanie v novembri a decembri. Za izby v tieto mesiace nebudú študenti musieť platiť, pričom izbu im internát podrží.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies