Univerzita Komenského vyhlásila súťaž o Cenu Daniela Tupého

NETKY.SK • 23 Február 2015, 13:52 • 2 min
Univerzita Komenského vyhlásila súťaž o Cenu Daniela Tupého

BRATISLAVA - V novembri tohto roka uplynie desať rokov od násilnej a neobjasnenej smrti študenta Daniela Tupého.

slovakia

left justify in out

Toto výročie si Filozofická fakulta Univerzity Komenského (FiF UK) uctí vyhlásením celoštátnej súťaže o Cenu Daniela Tupého. Dekan fakulty pod záštitou rektora Karola Mičietu ju vyhlasuje v oblasti spoločensko-vednej, humanitnej, umeleckej a mediálnej tvorby. Agentúru SITA o tom informovala vedúca Oddelenia vzťahov s verejnosťou UK Andrea Földváryová.

 

Do súťaže sa môžu zapojiť študenti všetkých filozofických fakúlt na Slovensku s prácami, ktoré sú tematicky venované problematike násilia, xenofóbie, rasizmu, netolerancie a ďalších nehumánnych prejavov v slovenskom i medzinárodnom kontexte. Práce budú hodnotiť v troch sekciách. V spoločensko-vednej a humanitnej sekcie budú hodnotiť odborné spoločensko-vedné práce a filozoficko-esejistické práce, v umelecko-literárnej sekcii sú prozaické práce, poézia a dráma. Do mediálnej sekcie patria doposiaľ nepublikované novinárske prejavy v printových alebo internetových médiách a doposiaľ nepublikovaný novinársky prejav v rozhlase a televízii.

 

Študenti, ktorí majú záujem zapojiť sa do súťaže, zašlú svoje práce do 15. júla a uvedú meno, študijný program, rok štúdia a adresu katedry a fakulty na adresu Mgr. Aneta Feketeová, Univerzita Komenského v Bratislave, Filozofická fakulta, Gondova 2, P. O. BOX 32, 814 99 Bratislava. Prvé, druhé a tretie miesto v každej sekcii za predpokladu, že do každej sekcie bude prihlásených najmenej päť prác, udelí dekan Filozofickej fakulty UK na návrh komisie schválenej vo vedení fakulty. Vyhlásenie víťazných prác spoja s pripomenutím si pamiatky Daniela Tupého v novembri 2015 na Filozofickej fakulte UK. Práce budú finančne odmenené a publikované v špeciálnom zborníku.

 

Cena Daniela Tupého sa už niekoľko rokov na FiF UK udeľuje ako súčasť Študentskej vedeckej a odbornej konferencie a jej udelením si učitelia a študenti Filozofickej fakulty pripomínajú pamiatku študenta Daniela Tupého, ktorého v roku 2005 zavraždili vo veku 21 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies