Univerzita Komenského sa umiestnila v prvej štvorstovke moskovského rebríčka

NETKY.SK • 17 Október 2019, 15:04 • 2 min
Univerzita Komenského sa umiestnila v prvej štvorstovke moskovského rebríčka

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave sa v moskovskom rebríčku umiestnila z 1200 univerzít zo 79 krajín sveta na 351. - 400. mieste.

slovakia

left justify in out

Potvrdila tým líderskú pozíciu medzi slovenskými vysokými školami. O tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Celkové hodnotenie univerzít je zamerané na tri oblasti, a to vzdelávanie, vedu a vplyv univerzity na spoločnosť.

 

V rebríčku sa okrem UK nachádzajú ešte dve slovenské vysoké školy – Slovenská technická univerzita v Bratislave (701. – 800. miesto) a Technická univerzita v Košiciach (1001. – 1100. miesto). Na prvých troch priečkach moskovského rebríčka sa nachádzajú tri americké univerzity. Lídrom sa stala Harvardova univerzita.

 

 

Metodológiu a zoznam kritérií rebríčka posudzovalo 25 expertov na terciárne vzdelávanie zo 16 krajín sveta. V rebríčku sa nachádzajú univerzity, ktoré dosiahli vedúce postavenie v globálnych univerzitných rebríčkoch alebo národných akademických rebríčkoch.

 

 

"UK zaznamenala v tomto roku v hodnotení svetových či domácich rebríčkov viaceré úspechy, pričom sa v nich umiestňuje ako najlepšia, prípadne jediná slovenská univerzita," dodala Miller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies