Univerzita Komenského privítala zahraničných študentov, najviac je Talianov

NETKY.SK • 13 Február 2017, 12:20 • 2 min
Univerzita Komenského privítala zahraničných študentov, najviac je Talianov

BRATISLAVA - Univerzita Komenského v Bratislave dnes privítala zahraničných študentov, ktorí budú v letnom semestri študovať na Slovensku v rámci programu Erasmus+ či na základe bilaterálnych dohôd. Imatrikuláciu v Auditoriu maximum Právnickej fakulty najstaršej slovenskej univerzity absolvovala zhruba sedemdesiatka mladých ľudí.

slovakia

left justify in out

"Za celý rok k nám prišlo 385 zahraničných študentov, od septembra sú tu až do júna. Toto sú študenti, je ich okolo 120, ktorí prídu na jeden semester. Väčší nápor mávame v septembri, ale sme radi, že môžeme privítať aj tých, ktorí k nám prišli v tomto semestri len na päť - šesť mesiacov," povedala pre TASR Daniela Ostatníková, prorektorka UK pre medzinárodné vzťahy, ktorá sa nováčikom prihovorila. Následne si vypočuli prezentáciu o krajine, meste i univerzite, ktorú si vybrali.

 

Najviac študentov (32) pricestovalo na Slovensko z Talianska. Univerzita Komenského v Bratislave je atraktívna aj pre 18 študentov zo Španielska, 15 z Turecka, po desať študentov pricestovalo z Francúzska a Portugalska a sedem z Poľska. Na UK bude v letnom semestri študovať napríklad aj jeden študent z USA a jeden z Austrálie. "Najatraktívnejšia je fakulta managementu, prijíma aj vysiela najviac študentov, potom sú to lekárske fakulty," doplnila Ostatníková s tým, že zahraniční študenti väčšinou využívajú študijné programy v cudzích jazykoch, dominantne v anglickom jazyku.

 

Najviac zahraničných študentov (51) bude študovať v letnom semestri 2016/2017 na Fakulte managementu UK. Na filozofickej fakulte to bude 22, na fakulte sociálnych a ekonomických vied 12 študentov. Po osem zahraničných študentov bude na Farmaceutickej fakulte UK a fakulte telesnej výchovy a športu, sedem na pedagogickej fakulte, po šesť na lekárskej a prírodovedeckej fakulte, po päť študentov privítajú Právnická fakulta a Jesseniova lekárska fakulta UK. Jeden zahraničný študent prichádza na Fakultu matematiky, fyziky a informatiky UK.

 

Slávnostný sľub za všetkých zahraničných študentov zložil Conor William Angus Eadie, rodený Angličan študujúci na holandskej univerzite v Groningene. "Vybral som si Slovensko, pretože chcem spoznať niečo nové. Považujem to za dobrú príležitosť spoznať východnú Európu, zoznámiť sa s novými kultúrami a tunajším spôsobom života," povedal pre TASR Gus Eadie, študent manažmentu, ktorý si na Fakulte managementu UK môže vybrať z vyše päťdesiatky predmetov ponúkaných v angličtine. Erika Černeková zo zahraničného oddelenia tejto fakulty dodala: "Skupiny zahraničných študentov sa snažíme integrovať so slovenskými študentmi denného štúdia, rozvrh majú integrovaný, dostanú ho k dispozícii už tento týždeň, aby si vedeli navoliť vybrané predmety."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies