Univerzita Komenského je v prvej tristovke univerzít v sociálnych a humanitných vedách

NETKY.SK • 20 December 2018, 15:58 • 2 min
Univerzita Komenského je v prvej tristovke univerzít v sociálnych a humanitných vedách

BRATISLAVA – Univerzita Komenského (UK) v Bratislave sa v meraní svetového rebríčka Round University Ranking (RUR) umiestnila v prvej tristovke najlepších univerzít v kategóriách sociálnych vied a humanitných vied.

slovakia

left justify in out

Stala sa tak najlepšou a jedinou slovenskou univerzitou v týchto oblastiach, ktorá sa v rebríčku umiestnila. Celkovo UK skončila na 391. mieste na svete.

 

"V sociálnych vedách patrí UK 293. miesto na svete, čo je postup o 137 miest z bronzovej do striebornej ligy. Najlepšou univerzitou sveta v sociálnych vedách je Stanfordova univerzita, druhou Oxfordská univerzita a tretie miesto patrí Massachusettskému technologickému inštitútu (MIT)," informovala Lenka Millerová z oddelenia vzťahov s verejnosťou Rektorátu UK.

 

V kategórii humanitných vied sa UK umiestnila na 254. mieste a je jedinou slovenskou univerzitou v RUR.

 

 

"Oproti minulému roku si polepšila o 31 miest, a tak naďalej zostáva v striebornej lige, teda v prvej tristovke svetových univerzít," spresnila Miller. Prvé miesto v tejto kategórii obsadila Stanfordova univerzita, druhé miesto patrí University College London a tretie obsadila Yalova univerzita.

 

V tohtoročnom rebríčku UK v týchto oblastiach predbehla aj brniansku Masarykovu univerzitu o viac ako 100 miest v každej hodnotenej kategórii.

Round University Ranking je svetový rebríček, ktorý hodnotí efektívnosť 761 popredných svetových univerzít a poskytuje relevantné informácie o celosvetovom vysokoškolskom vzdelávaní.

 

Všetky univerzity sú hodnotené na základe 20 indikátorov v štyroch základných oblastiach: vzdelávanie, výskum, medzinárodná diverzita (rozloženie) a finančná udržateľnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona