Univerzita Karlova má ponuku pre utečencov - grátis štúdium a internát

NETKY.SK • 25 August 2015, 09:51 • 2 min
Univerzita Karlova má ponuku pre utečencov - grátis štúdium a internát

PRAHA - Ubytovanie na vysokoškolskom internáte a štúdium v anglickom jazyku ponúka utečencom bezplatne Univerzita Karlova (UK) v Prahe. Predpokladom je azyl získaný v ČR a úspešné zloženie prijímacích skúšok a testov z angličtiny.

slovakia

left justify in out

Ubytovanie na internáte zabezpečí univerzita z vlastných zdrojov. Či študenti dostanú aj príspevok na stravu, o tom sa rozhodne na rokovaniach rektora Tomáša Zímu s rezortom školstva a ďalšími vládnymi inštitúciami.

 

Prijatí imigranti si budú môcť vybrať zo študijných programov na Fakulte sociálnych vied, Pedagogickej fakulte, Filozofickej fakulte i Fakulte humánnych štúdií.

 

UK v Prahe predpokladá, že sa ponuka bude týkať asi desiatky študentov so štatútom imigrant/utečenec a že ich bude možné priradiť pri štúdiu do skupín s "bežnými" študentami-samoplatiteľmi v akreditovaných programoch v anglickom jazyku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies