United získal jedného z najlepších krajných obrancov v Európe

NETKY.SK • 5 Október 2020, 20:05 • 2 min
United získal jedného z najlepších krajných obrancov v Európe

MANCHESTER - Brazílsky futbalový obranca Alex Telles prestúpil z FC Porto do Manchestru United. Dohodol sa na štvorročnom kontrakte s opciou na ďalšiu sezónu.

slovakia

left justify in out

Posilnenie v obrane 

Výška odstupného predstavuje 15 miliónov eur. K dotiahnutiu transferu prišlo deň po tom, ako "červení diabli" utrpeli v šlágri anglickej Premier League s Tottenhamom Hotspur debakel 1:6.

 

 

Vyjadrenie trénera 

"Telles je hráč, ktorého sme sledovali už dlhší čas. Mali sme ho na lane už niekoľko rokov. Je to presne typ futbalistu, ktorého potrebujeme. Je to bojovník s víťaznou mentalitou. Výrazne zvýši konkurenciu v tíme," uviedol na margo novej akvizície tréner United Ole Gunnar Solskjaer. 

 

Začiatok profesionálnej kariéry

Faktom je, že United ulovil jedného z najlepších krajných obrancov v Európe. Alex Telles sa narodil 15. decembra 1992 v Brazílii. Futbal hrával od ôsmich rokov na ulici, ako väčšina chlapcov v tejto krajine. Neskôr sa stal súčasťou akadémie Esporte Clube Juventude. V tomto tíme sa začala aj jeho profesionálna futbalová kariéra. V roku 2011 nastúpil na svoj prvý súťažný zápas. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Grêmio FBPA (@gremio),

 

Prestup do Európy

Telles v klube rástol a vypracoval sa na najlepšieho obrancu. Jeho ďalšie kroky smerovali do Gremia v Porto Alegre. Tam však pobudol len rok. Jeho talent a šikovnosť nemohol ujsť európskym agentom. Tí z Turecka boli pri jeho prestupe najaktívnejší, a tak sa mladý futbalista v roku 2014 sťahoval do Galatasary Istanbul. Prestupová čiastka bola vo výške 6 mil. eur, a Telles sa upísal Turkom do roku 2018. 

 

img

 

Odlišného európskeho futbalu sa nezľakol, a ani v Galatasary nemal na svojom poste po čase konkuenciu. Do hry sa zapojil už dva týždne po svojom prestupe z Brazílie. Prvý gól aj asistenciu zaznamenal už vo svojej debutovej sezóne v tureckej Superlige, čo je pre krajného obrancu veľmi dobrá vizitka. Galatasary však nepatrí k najväčším klubom v Európe, preto sa pomaly, ale isto krátil jeho čas prestupu do väčšieho mužstva. 

 

Premier League na dosah pred piatimi rokmi

V roku 2015 sa jeho meno častokrát skloňovalo na Stamford Bridge, domácom stánku Chelsea FC, kde by mohol nahradiť Felipeho Luisa. Ten sa totiž vracal naspäť do Atlética Madrid. Chelsea sa však napokon stiahlo. 

 

img

 

Pod krídlami Manciniho

Koncom prestupového obdobia v roku 2015 si Tellesa zobral na hosťovanie Inter Miláno. Prestup bol podmienený aj zmenou trénera na San Sire. Tréner Galatasary Roberto Mancini sa sťahoval do Milána  zobral si so sebou aj tohto krajného obrancu. 

 

img

 

Majstrovské roky v Porte

Od júla 2016 sa však Telles na dlhšie obdobie usadil v Portugalsku u portských drakov. Jeho suma tam rapídne stúpla, najmä po tom, ako sa stal Telles dvakrát majstrom Portugalska, držiteľom ligového poháru, aj portugalského superpoháru (Supertaça Cândido de Oliveira).

 

 

V tejto sezóne odohral za Porto len tri zápasy a už sa sťahuje do jedného z najlegendárnejších klubov nielen v Anglicku, ale na celom svete. Manchester United ešte stále nepatrí k špičke anglickej Premier League, no od projektu pod trénerom a bývalým hráčom United Ole Gunnarom Solskjaerom sa dajú očakávať veľké veci. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies