United zaznamenal najdrahší nákup obrancu v histórii futbalu

NETKY.SK • 5 August 2019, 15:04 • 2 min
United zaznamenal najdrahší nákup obrancu v histórii futbalu

LONDÝN - Prestupové sumy za hráčov sa neustále zvyšujú. veď len prednedávnom urobil rekord Liverpool FC, keď získal Van Dijka. Ten už ale nie je najdrahším obrancom sveta. manchester United sa tľapol po vrecku a získal anglického reprezentanta za rekordnú sumu.

slovakia

left justify in out

Harry Maguire sa tak stal najdrahším obrancom histórie, keď v priebehu dnešných hodín prestúpil za 80 miliónov libier z Leicestru City do Manchestru United.

 

 

"V Manchestri United sme nadšení, že môžeme potvrdiť príchod Harryho Maguirea z Leicesteru City. Harry podpísal šesťročný kontrakt s opciou na ďalší rok," napísal klub na svojej oficiálnej stránke.

 

Dvadsaťšesťročný stopér tak prekonal doterajší rekord Virgila van Dijka, ktorý prestúpil v januári 2018 zo Southmaptonu do Liverpoolu za 75 miliónov libier. Rekordné prestupy za obrancov zaznamenalo v minulosti napríklad aj PSG, keď získalo Davida Luiza z Chelsea za 55 miliónov libier. Na zoznam top 5 prestupov obrancov sa ale tento Brazílčan nedostal.

 

 

"Som nadšený, že som sa upísal tomuto skvelému klubu. Užíval som si svoje pôsobenie v Leicesteri a chcem sa poďakovať všetkým v klube i fanúšikom za ich fantastickú podporu za posledné dva roky. No, keď vám zaklope na dvere Manchester United, je to neuveriteľná príležitosť. Ole Gunnar Solskjaer buduje tím, ktorý bude vyhrávať trofeje, a jeho vízia a plány sú výborné," povedal Maguire, o ktorého sa intenzívne zaujímal aj druhý manchesterský klub City, no napokon neuspel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies