United Way Worldwide oznamuje spustenie fondu United for Ukraine

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 09:00 • 2 min
United Way Worldwide oznamuje spustenie fondu United for Ukraine

Alexandria - Organizácia United Way Worldwide oznámila, že zriadila fond pomoci v reakcii na naliehavú a rastúcu humanitárnu krízu, ktorá sa odohráva v dôsledku konfliktu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Fond United for Ukraine organizácie United Way Worldwide poskytne okamžitú pomoc vo forme prepravy, prístrešia, jedla a liekov, kritických potrieb pre starostlivosť o dieťa, ako je napríklad dojčenská výživa.

 

„Niet pochýb o tom, že táto situácia je nestabilná a mení sa každú hodinu. A hoci potreby sú veľké a pravdepodobne budú časom len rásť a meniť sa, budeme tam, aby sme podporili tých, ktorí sú v kríze," povedala Angela F. Williams, prezidentka a generálna riaditeľka United Way Worldwide. „United Way je pripravená zmobilizovať obetavú silu našej globálnej komunity, aby pomohla zmierniť utrpenie tých, ktorých životy sa zmenili a ktorých budúcnosť je neistá."

 

img

 

Za menej ako týždeň utieklo z Ukrajiny viac ako milión ľudí a očakáva sa, že do konca konfliktu tento počet vzrastie na 4 milióny. Očakáva sa, že svedkami najväčšieho prílevu vysídlených osôb budú najbližšie susedné krajiny, Poľsko, Rumunsko a Maďarsko.

Kým ľudia migrujú do bezpečia po celej Európe, dôveryhodní partneri United Way pôsobiaci v teréne, United Way Romania, United Way Hungary a Fundacja Dobrych Inicjatyw (Nadácia dobrých iniciatív) v Poľsku, spolupracujú s miestnymi partnermi na určovaní potrieb na mieste a na riešení okamžitej a dlhodobej pomoci, potrebnej pre tých, ktorí sa stali zraniteľnými v dôsledku bojov.

 

img

 

O United Way

 

United Way bojuje za zdravie, vzdelanie a finančnú stabilitu každého človeka v každej komunite. Vďaka globálnemu dosahu a miestnemu vplyvu zlepšujeme život 48 miliónom ľudí ročne. United Way je najväčšia súkromne financovaná nezisková organizácia na svete, pôsobiaca v 95 % amerických komunít a 40 krajinách a územiach. Preto si našu misiu vybralo 2,5 milióna dobrovoľníkov, 7,7 milióna darcov a 45 000 firemných partnerov. Po pandémii COVID-19 pomáhame ľuďom zostať v ich domovoch, vytvárať im zásoby a chrániť ich životy a živobytie.

 

Pracujeme na budovaní odolných a spravodlivých komunít. Viac sa dozviete na stránkach UnitedWay.org. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona