United bojujú do konca, zatiaľ to stačí na remízy

NETKY.SK • 27 Október 2014, 12:26 • 2 min
United bojujú do konca, zatiaľ to stačí na remízy

MANCHESTER - Líder najvyššej anglickej futbalovej súťaže FC Chelsea zakopol len druhýkrát v tejto ligovej sezóne.

slovakia

left justify in out

"The Blues" remizovali v nedeľňajšom zápase 9. kola Premier League na pôde Manchestru United (1:1), keď nerozhodný výsledok zariadil v závere duelu domáci Robin van Persie. Mužstvo zo Stamford Bridge sa v prípade víťazstva mohlo dostať do osembodového trháku pred úradujúcim šampiónom Manchestrom City, ktorý prehral v sobotu na ihrisku West Hamu United 1:2.

 

Vedúci gól na Old Trafforde zariadil hlavičkou nestarnúci Didier Drogba, holandský kanonier Van Persie potom v nadstavenom čase poslal do siete odrazenú loptu po priamom kope. "Červení diabli" sú v tabuľke na ôsmom mieste, za lídrom zaostávajú o desať bodov. Zdá sa, že manchesterské kluby sú pre Chelsea v tejto sezóne zakliate. Zverenci Josého Mourinha remizovali aj na pôde City, keď v 5. kole inkasovali na Etihad Stadium tiež v samom závere stretnutia - v 85. min obral svojho bývalého zamestnávateľa o víťazstvo Frank Lampard. 

 

"Nie sme spokojní s bodom. Aj to svedčí o našich ambíciách a o tom, akí sme dobrí," svojsky komentoval priebeh zápasu Mourinho. Hráči Manchestru United sa pomaly zviechajú z rozpačitého úvodu ročníka. Ich herný prejav pod vedením Louisa van Gaala začína mať požadované atribúty. Po minulej sezóne, keď "diablom" vyčítali nedostatočnú bojovnosť, sa futbalisti okolo Wayna Rooneyho dostávajú do solídnej formy. Minulý týždeň dvakrát dokázali zrovnať skóre na konci zápasu. Predtým v pondelok na ihrisku West Bromwichu Albion skóroval v 87. min Daley Blind, čím stanovil na konečných 2:2. "Moji chlapci bojujú do konca. Držíme spolu a myslím si, že sme si zaslúžili ten bod s Chelsea. Dokonca sme mohli aj vyhrať. Uvedomujem si, že to hovorím takmer po každom stretnutí, ale toto bola Chelsea, jeden z najlepších tímov," vyhlásil Van Gaal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona