United a Continental v apríli a v máji znížia počet letov do Japonska

NETKY.SK • 1 Apríl 2011, 11:52 • 2 min
United a Continental v apríli a v máji znížia počet letov do Japonska

United a Continental v apríli a v máji znížia počet letov do Japonska

slovakia

left justify in out

img

Americké letecké spoločnosti United a Continental tento a budúci mesiac znížia počet letov do Japonska pre pokles dopytu po ničivom zemetrasení, ktoré zasiahlo krajinu 11. marca.

United a Continental, ktoré sa vlani spojili a vytvorili tak najväčšiu leteckú spoločnosť na svete, obmedzia spoje do a z Japonska tento mesiac o 10 % a v máji o 14 %.

Podľa hovorkyne Julie Kingovej, obe spoločnosti zrušia niekoľko letov za týždeň a odložia plány na zavedenie druhej dennej linky medzi Tokiom a San Franciscom.

United a Continental tak nasledujú príklad viacerých amerických leteckých spoločností, ktoré rušia niektoré spoje do Japonska pre slabý dopyt. Vlny cunami, ktoré po zemetrasení zasiahli pobrežie krajiny, totiž vážne poškodili jadrovú elektráreň Fukušima-I. Japonsko teraz zápasí s nedostatkom elektriny a najmä so zvýšenou rádioaktivitou, ľudia sa preto boja do krajiny cestovať.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies