United 5 predstavili prvý singel a videoklip

NETKY.SK • 12 December 2014, 10:44 • 2 min
United 5 predstavili prvý singel a videoklip

BRATISLAVA - Česko-slovenská skupina United 5 predstavila svoj prvý singel a videoklip s názvom Longest Summer. Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand sa z novinky veľmi tešia.

slovakia

left justify in out

"Longest Summer je melodická a živá skladba. No v hlbšej podstate je to song o opustení veľmi blízkej osoby a o vyrovnávaní sa s tým prostredníctvom tejto piesne. Nahrávalo sa v Londýne a niečo v Prahe, takže je to doslova medzinárodná pesnička," povedal Peter Juhás z Lučenca. "Skladba je zaujímavá tým, že z nej ide pozitívna emócia aj napriek smutnému textu. Je to moderná pieseň, ktorá má možnosť zaujať širokú škálu poslucháčov," doplnil Norbert Brand zo Šale. 

 

Päticu spevákov vybrali tento rok počas kastingov britskí producenti Denis Ingoldsby a Andrew Murray, pričom im pomáhali aj členovia českej skupiny Lunetic Aleš Lehký a Vašek Jelínek. Autorom piesne Longest Summer je spomínaný Andrew Murray, s ktorým už spolupracovali napríklad Leona Lewis, Christina Aguilera, Alicia Keys, Tiësto či No Angels. "Spolupráca s pánmi producentmi je na veľmi vysokej úrovni. Nechýba profesionalita a skvelý prístup," prezradil Mário Bendík z Prešova. "Spolupracovať s Andym a Denisom je geniálne. Pre mňa osobne je Andy jeden z najväčších velikánov. Vzhľadom na to, čo dosiahol, je jeho skromnosť neuveriteľná. V tomto smere je pre mňa veľkým vzorom," uviedol Juhás. 

 

Členovia United 5 nakrútili k novinke aj videoklip, v ktorom každý z nich prežíva odlúčenie od dievčaťa. "Spolupráca s režisérom a mladým géniom Patrikom Kirschnerom bola super a teším sa na ďalšie nakrúcanie. V klipe si zahralo pár ľudí z realizačného tímu, náš investor, úžasný človek Roman Rossi a milá stylistka Veronika Sasková z TV Nova," objasnil Matt Bláha z Tisej. "V klipe účinkujú krásne dievčatá a my," dodal Marthy Duffek zo Zlína. 

 

Z videa sa teší aj Norbert Brand, i keď pri nakrúcaní dostal niekoľko faciek. "Bola to pre nás nová skúsenosť, prežili sme kopec zábavy. Mňa aj troška bolelo líce, pretože herečka, ktorá mi dávala facku, sa troška odviazala a točilo sa to na viackrát," ozrejmil. 

 

United 5 čaká nahrávanie ďalších skladieb z dielne Andrewa Murrayho a tiež prípravy na koncerty. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona