Uniqa poisťovňa s polročným poistným za takmer 57 mil. eur

NETKY.SK • 31 Október 2014, 12:30 • 2 min
Uniqa poisťovňa s polročným poistným za takmer 57 mil. eur

BRATISLAVA - Uniqa poisťovňa dosiahla v prvom polroku poistné na úrovni takmer 57 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení firmy nárast o 3,2 %. V klasickom platenom životnom poistení rástla o 5,6 % na 15,6 mil. eur a v neživotnom poistení o 7,1 % na 40,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Uniqa podľa jej vyjadrení dosiahla v minulom roku viacero úspechov a v tomto trende pokračovala aj naďalej. Etablovala sa aj v priemyselnom segmente, pričom poistenie veľkých priemyselných rizík vzrástlo o 19 %. Poistenie domácností a nehnuteľností rástlo o zhruba 22 %. "Za dobrými výsledkami nezaostávalo ani poistenie motorových vozidiel, v havarijnom poistení sa trhový podiel priblížil k 11 %," uviedla firma.

 

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa Otčina. V roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa. V súčasnosti je koncern prostredníctvom svojich dcérskych spoločností zastúpený v 19 európskych krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies