Uniqa nehľadá finančného investora

NETKY.SK • 5 August 2013, 10:04 • 2 min
Uniqa nehľadá finančného investora

VIEDEŇ - V prípade, že rakúska poisťovňa Uniqa nedosiahne plánované posilnenie kapitálu, nepočíta s "plánom B", ktorým by bol vstup finančného investora.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to generálny riaditeľ spoločnosti Andreas Brandstetter pre pondelňajšie vydanie rakúskeho denníka Wirtschaftsblatt. Brandstetter potvrdil, "že firma chce v tomto alebo budúcom roku posilniť svoj kapitál s cieľom znížiť podiel súčasných akcionárov až na 51 %, čaká však na vhodný okamih. Prípadné navýšenie musí byť "signifikantné", uviedol Brandstetter bez ďalších podrobností. Trhy podľa agentúry APA odhadujú, že poisťovňa chce získať nový kapitál v objeme 500 mil. až 1 mld. eur. Poisťovacia skupina, ktorá plánuje do roku 2020 zdvojnásobiť počet klientov, podľa jej generálneho riaditeľa v súčasnosti neplánuje žiadne akvizície.

Uniqa vstúpila na slovenský trh v roku 1990, vtedy ešte ako poisťovňa Otčina. V roku 1999 sa stala súčasťou skupiny Uniqa. Otčina sa na Uniqa poisťovňu premenovala v roku 2001 a v roku 2004 prišla fúzia s R+V poisťovňou. Je univerzálnou poisťovňou poskytujúcou široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Spoločnosť je súčasťou rakúskeho poisťovacieho koncernu Uniqa Group.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies