Unipharma má v Bojniciach nový logistický sklad za 6,1 milióna eur

NETKY.SK • 8 December 2015, 12:12 • 2 min
Unipharma má v Bojniciach nový logistický sklad za 6,1 milióna eur

BOJNICE - Nový logistický sklad za 6,1 milióna eur otvorila dnes vo svojom obchodno-distribučnom stredisku v Bojniciach Unipharma - 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť. Jeho vybudovaním vytvorila 80 priamych pracovných miest, ďalšie vzniknú sekundárne v jej pobočkách v Prešove a Bratislave.

slovakia

left justify in out

Obchodno-distribučné stredisko je podľa generálneho riaditeľa Unipharmy Tomislava Jurika najväčším na Slovensku, keďže z tohto skladu ide ročne viac ako 90 miliónov balení do celého Slovenska. "Nový sklad má kapacitu 7000 paliet. Umožní predovšetkým umiestniť colné a konsignačné sklady renomovaných svetových výrobcov, ktoré boli doteraz uložené v iných krajinách Európy, či už v Rakúsku, Nemecku alebo vo Švajčiarsku. Z nich budeme dokonca aj my zásobovať okolité krajiny V4, vrátane Rakúska," priblížil.

 

"Je veľmi dobré, že čisto slovenská firma, akou je dnes Unipharma, sa dokáže na veľmi ťažkom trhu distribúcie liekov rozvíjať a má dopyt po svojich produktoch tak veľký, že musela zainvestovať a postaviť nové distribučné centrum," podotkol štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec. Podľa jeho ďalších slov je aj vytvorenie 80 nových pracovných miest veľmi dobrou správou pre obyvateľov regiónu.

 

"Mňa osobne teší, že slovenské firmy dokážu udržať krok aj so zahraničnými, napríklad tým, že tak veľa investujú, respektíve prinášajú nejaké inovatívne riešenia. Tento projekt nemal podporu, čo sa týka investičnej pomoci a pre štát je samozrejme zaujímavejšie, keď si investori dokážu zvážiť svoj podnikateľský zámer a nežiadajú vždy len o pomoc," dodal Chovanec.

 

Dodávateľom stavby bol Strabag, s.r.o., ktorý začal s prácami koncom marca tohto roka. Investíciu hradila spoločnosť z vlastných zdrojov.

 

Unipharma - 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť vznikla v roku 1992 a zaoberá sa distribúciou liekov či zdravotníckeho materiálu, zároveň je prevádzkovateľom zdravotníckeho strediska v Prievidzi. Vlani dosiahla obrat viac ako 400 miliónov eur a zamestnávala asi 620 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies