VIDEO Uniknuté emaily priniesli šokujúce informácie, spájajú Kotlebovu stranu s ruským podnikateľom

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 13:11 • 2 min
VIDEO Uniknuté emaily priniesli šokujúce informácie, spájajú Kotlebovu stranu s ruským podnikateľom

BRATISLAVA – Nemecká televízia v relácii Frontal 21 uverejnila uniknuté kontroverzné emaily, v ktorých sa písalo o financovaní demonštrácii proti Západu a Severoatlantickej aliancie medzi ruským podnikateľom Konstantinom Malofefevom a aktivistami z rôznych krajín.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií firma ruského podnikateľa financuje demonštrácie proti Západu vo viacerých krajinách ako je Poľsko, Česká republika, Slovensko a Maďarsko. Televízia zverejnila emailovú komunikáciu, ktoré odhalili prepojenie aj na Kotlebovu stranu.

 

Malofejev podľa všetkého poslal 100 tisíc eur bieloruskému podnikateľovi Alexandrovi Usovskému, ktorého úlohou bolo následne preposielať peniaze ďalej aktivistom. V relácii, ktorú odvysielala nemecká televízia sa vyjadril, že v každej krajine spolupracuje s rôzne politicky ladenými priaznivcami. „Pracujem so všetkými, ktorí sú pripravení mi pomôcť. V Poľsku pracujem s pravicou, na Slovensku s ľavicou, v Česku s ľavicou, v Maďarsku s pravicou," povedal Usovskij, ktorý má extrémne blízko ku strane Mariána Kotlebu. Táto extrémisticky ladená politická strana sa netají tým, že podporuje vystúpenie Slovenska z NATO. Práve z tohto dôvodu bol pre Usovského perfektným spojencom. 

 

 

Podpredseda strany Milan Uhrík popiera akúkoľvek vedomosť o napojení na spomínaného podnikateľa a bráni sa so slovami, že načo by im mali slúžiť peniaze, predsa petícia, ktorú spustili za odchod SR z aliancie predsa toľko nestojí. "Tie obvinenia sú absurdné a smiešne, bez jediného dôkazu. Takto by sa dal obviniť úplne každý. Načo by nám aj bola finančná podpora na petíciu za vystúpenie z NATO? Na tlač čiernobielych petičných hárkov? ĽS Naše Slovensko nedostáva na svoju činnosť podporu ani z Ruska, ani z Bruselu ani z Washingtonu", uviedol Uhrík.

 

Ďalšou adeptkou, ktorá pravdepodobne prijala peniaze od ruského oligarchu je slovenská aktivistka Veronika Moravcová, ktorá spadá pod organizáciu Pokojní bojovníci. Moravcová priznala, že ju Usovskij kontaktoval cez internet a dokonca jej aj poslal istú finančnú podporu, no s určitosťou nevedela povedať, či sú peniaze sprostredkované od ruského podnikateľa.  

 

Podobný prípad ako u nás sa vyskytol aj v susedných Čechách, aktivista Ladislav Kašuka sa doznal, že aj on prijal od Bielorusa finančnú injekciu. "Keď si Usovskij všimol, že organizujem demonštrácie a ďalšie akcie, poslal mi peniaze na vlajky, transparenty a videokameru. Maximálne dvetisíc eur," povedal Kašuka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies