Ministerka Milanová tvrdí, že netušila o prepojení Tótha na Kočnera!

NETKY.SK • 12 Január 2022, 11:00 • 2 min
Ministerka Milanová tvrdí, že netušila o prepojení Tótha na Kočnera!

Na ministerku kultúry Natáliu Milanovú sa v poslednej dobe valí vlna kritiky. Aktuálne je to jej komunikácia s Petrom Tóthom. Je to podvod, ktorý ju má zničiť alebo realita? Natália Milanová sa obraňuje.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom portály cas.sk a plus 7 dní.sk, ktoré sa údajne dostali k mailom, ktoré si mali Milanová s Tóthom vymieňať v rokoch 2012 až 2016. Tóth,  bývalý siskár a parťák Mariána Kočnera, mal Milanovej pomáhať v politickej kariére a radiť v otázkach vstupu do parlamentu. Milanová nepoprela, že si vymieňala podobné maily s Tóthom. „Ak niekoho baví hrabanie sa v mojej súkromnej komunikácii pred vstupom do politiky, prajem mu príjemné čítanie,“ reagovala pre cas.sk Milanová.

 

img

 

K stretnutiu Milanovej a Tótha došlo v kampani politickej strany 99 %, ktorá sa neúspešne pokúšala kandidovať do parlamentu v roku 2012. Ak je uniknutá komunikácia reálna, potvrdilo by to, že strana sa snažila takmer kontrolovať všetko, čo jej potencionálny kandidáti píšu vo verejnom priestore. 

 

img

 

Tóth podľa casu.sk radil Milanovej. „Mali by sme sa zamyslieť nad nejakou oblasťou, v rámci ktorej by si sa profilovala, Natálka, aby sme dali tvojim blogom určité smerovanie,“ píše sa v uniknutých mailoch. Komunikácia pokračovala aj po tom, čo sa Milanová dostala v roku 2014  do hnutia OĽaNO a neskôr sa stala aj poslankyňou parlamentu. „Dnes už je skutočne ten deň, keď moje kroky povedú do národnej zrady,“ uvádza sa napríklad v jednom z mailov, ktorý mala adresovať Tóthovi.

 

img

 

Ironické vyjadrovanie o Matovičovi

 

Igora Matoviča Milanová podľa casu.sk nešetrila. „Šašo bol vždy dôležitou postavičkou, mohol si dovoliť povedať pravdu/svoj názor a o hlavu aj tak neprišiel. Spoločnosť asi bude šašov vždy svojím spôsobom potrebovať,“ uvádza sa v ďalšej správe, ktorú mala údajne písať Milanová. S Tóthom si dokonca vymienali intímne poznámky.

 

V tom čas ešte nebolo verejne známe, že Tóth je pravou rukou Mariá­na Kočnera. Milanová s Tóthom mali podľa uniknutých mailov kritizovať taktiež bulvárne médiá. 

 

Milanová reaguje

Ministerka kultúry SR Natália Milanová uviedla pred rokovaním vlády, že jej medializácia sa týka ukradnutej súkromnej komunikácie pred jej vstupom do politiky s človekom, ktorého poznala výlučne ako pracovného kolegu. „O jeho prepojeniach na Mariana Kočnera som netušila," zdôraznila ministerka v krátkom vyhlásení pre médiá.

 

img

 

Ragoval aj Tóth

 

Tóth taktiež nepoprel komunikáciu s Milanovou. „Pani Milanovú som spoznal ešte ako Galisovú pracovne, myslím si, že v roku 2011. Spolupracoval som s ňou pri kampani hnutia 99 % a spolu s niektorými kolegami som jej pomáhal kontrolovať blogy tak, ako som opravoval blogy mnohým iným ľuďom. Dokonca som za niektorých tie blogy písal, napríklad aj za doktora Klimenta, sudcu najvyššieho súdu SR,“ vyjadril Tóth.

 

img

 

„Boli sme taká pomerne široká pracovná skupina, v rámci ktorej sme si vymieňali maily a tiež správy z nejakej mobilnej aplikácie. Ale vzhľadom na to, že som tu opäť zaťahovaný do nejakého politického zápasu, nemôžem vedieť, kto a čo vyfabrikoval, respektíve skompiloval tak, aby z toho vzišla nejaká schéma, na základe ktorej tu niekto teraz ide rozohrávať nejaké politické hry,“ dodal Tóth.

 

Prečítajte si: Natália Milanová bojuje za kultúru! Požaduje rovnaké podmienky, ako majú iné sektory

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies