Unikli nové podrobnosti o zmluve Lionela Messiho

NETKY.SK • 27 Január 2016, 15:19 • 2 min
Unikli nové podrobnosti o zmluve Lionela Messiho

BARCELONA – V uplynulých týždňoch rozvírili hladinu futbalového sveta uniknuté zmluvy niektorých hráčov, ktorí patria medzi najväčšie svetové hviezdy. Známe sú už aj detaily zmluvy Lionela Messiho.

slovakia

left justify in out

Na internete sa nedávno objavili zmluvy Garetha Balea a Mestuta Özila. Španielske internetové noviny ARA však prišli s novými podrobnosťami zmluvy Lionela Messiho s Barcelonou.

Dvadsaťosemročný Messi predĺžil svoju aktuálnu zmluvu s katalánskym klubom ešte v roku 2014, ktorá platí až do 30. júna 2018. Zmluva obshauje klauzulu o odkúpení hráča, v ktorej je Messiho cena stanovená na astronomických 250 miliónov eur.

 



Kompenzácie v prípade Messiho predaja

V tejto sezóne Argentínčan zarobí fixných 22,8 milióna eur, avšak táto suma sa v lete takmer zdvojnásobí na 39,4 miliónov eur. Takýto astronomický príjem nemá žiadny iný futbalista na svete!

V prípade, že by sa vedenie Barcelony rozhodlo predať Messiho ešte pred jeho letným zvýšením platu, tak by mu klub musel podľa zmluvy vyplatiť jednorazovú kompenzáciu vo výške €19.941.000. Zmluva však počíta s jeho predajom aj po tomto termíne. Keby Barca predala Argentínčana v roku 2017, tak by mu stále musela vyplatiť sumu 9,97 milióna eur. Tak či onak, Messi to má dobre zariadené..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies