Unikátny záber: Slovensko od Tatier až k Dunaju na jednej FOTO

NETKY.SK • 6 September 2016, 15:11 • 2 min
Unikátny záber: Slovensko od Tatier až k Dunaju na jednej FOTO

BRATISLAVA – Mohli by sme povedať, že Slovensko siaha od Tatier ak k Dunaju. Našu rodnú zem sa podarilo jednému fotografovi zachytiť v celej svojej kráse na jednom jedinom zábere. A nie je to satelitná fotografia.

slovakia

left justify in out

„Od Tatier k Dunaju alebo od Dunaja k Tatrám. Asi len málokedy sa nám pošťastí vidieť Dunaj a Tatry na jednom zábere, zvlášť ak sú, podobne ako na priloženej fotografii, od seba vzdialené takmer 200 kilometrov!,“ napísal Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom facebookovom profile.

 

 

 

Fotografiu vyhotovil maďarský občan Elek Barayi, ktorý v skorých ranných hodinách fotil severovýchodný horizont z kopčekov kdesi nad Budapešťou (János-hegy).

 

„Po prezretí fotky si neskôr všimol, že sa mu podarilo zachytiť aj veľmi vzdialené kontúry Vysokých Tatier (s výraznou dominantou Gerlachovského štítu). Ako vidieť, aj takéto výnimočné podmienky horizontálnej dohľadnosti niekedy ponúka [ranná] atmosféra počas dní, kedy je počasie u nás ovplyvňované výbežkom vyššieho tlaku vzduchu,“ dodal SHMÚ na Facebooku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies