Unikátny Mercedes rozbil mechanik pri testovacej jazde

NETKY.SK • 31 Marec 2013, 14:00 • 2 min
Unikátny Mercedes rozbil mechanik pri testovacej jazde

BRATISLAVA - Majiteľ zrenovovaného Mercedesu 300 SL coupé zostal v šoku, keď sa dozvedel, že jeho automobil zničil v utorok večer mechanik, ktorý ho vzal na skúšobnú jazdu.

slovakia

left justify in out

Škodu po nehode vyčíslili na viac než 550-tisíc libier (v prepočte približne 650-tisíc eur). Model, z ktorého vyrobili len 1 400 kusov, síce bol poistený, no majiteľ teraz opäť musí čakať niekoľko mesiacov, kým mu vozidlo dajú dokopy.

Vzácny automobil s krídlovými dverami a trojlitrovým šesťvalcom s priamym vstrekovaním vzali na testovaciu jazdu 26-ročný mechanik a jeho 19-ročný kamarát. Podľa polície šofér rozhodne nedodržal predpísanú rýchlosť 90 kilometrov za hodinu, a najmä preto neďaleko nemeckého Stuttgartu havaroval. Pri nehode sa vozidlo dokonca prevrátilo, a tak je poškodené v podstate po celom povrchu. Vodič i jeho spolujazdec našťastie vyviazli bez zranení. 

Mercedesu 300 SL je jedným z najslávnejších áut histórie. Vyrábať ho začali v roku 1954 a produkcia trvala len tri roky. Okrem iných si ho zadovážili také hviezdy ako Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Romy Schneider alebo Clark Gable. V roku 1999 sa tento model dostal do rebríčka 25 najvýznamnejších automobilov na svete. Vlani jeden z týchto modelov s hliníkovou karosériou predali na dražbe v Arizone za 4,62 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies