Unikátny 64-karátový diamant za 16 miliónov USD sa presťahoval do Prahy

NETKY.SK • 8 November 2014, 12:34 • 2 min
Unikátny 64-karátový diamant za 16 miliónov USD sa presťahoval do Prahy

PRAHA - Unikátny 64-karátový diamant v hodnote 16 miliónov dolárov (12,91 milióna eur/357,7 milióna českých korún) si môžu záujemcovia prezrieť do 16. novembra na exkluzívnej výstave v Prahe.

slovakia

left justify in out

Lákadlami sú aj skvostné šperky a ďalších vyše 200 voľných diamantov rôznych veľkosti, fascinujúcich farieb a brusov. Výstava je najväčšou akciou tohto druhu usporiadanou v Európe, informoval dnes český spravodajský portál Novinky.cz.

 

Jedinečný diamant priviezli z belgického mesta Antverpy, kde bol vybrúsený, ale našli ho v Lesothe, malom kráľovstve na území Juhoafrickej republiky (JAR). Bezpečnostné opatrenia počas prevozu drahokamu do Prahy boli mimoriadne prísne. Portál Novinky.cz o tom informoval Petr Matějíček, viceprezident spoločnosti DIC, ktorá výstavu organizuje.
      

Ženy určite očaria aj ďalšie vystavené šperky a hodiny vysádzané diamantmi. Záujem vyvolávajú takisto farebné diamanty. Jedným z najkrajších je 10,30-karátový diamant intenzívnej žltej farby, ktorý vyťažili v JAR v roku 2013 - má cenu 400.000 dolárov.
      

Vystavené voľné diamanty, ktorých je vyše 200, majú spolu hodnotu viac ako 5,5 milióna dolárov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona