Unikátne VIDEO: Ako rástla druhá najvyššia budova sveta

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 10:05 • 2 min
Unikátne VIDEO: Ako rástla druhá najvyššia budova sveta

PEKING - Shanghai Tower je druhou najvyššou budovou na svete. Meria neuveriteľných 632 metrov a má 121 poschodí. Mrakodrap je čínskou dominantou Šanghaja.

slovakia

left justify in out

Unikátne časozberné video je zložené zo záberov pozbieraných v priebehu štyroch rokov. Jeho autorom je americký filmár Joe Nafis, ktorý momentálne žije v Číne. Unikátna stavba mrakodrapu má aj svoju prezývku. Niektorí neprajníci ju prekrstili na termosku. Obrovská stavba trvala osem rokov a jej slávnostné otvorenie je naplánované na tento rok.

 

 

Na 121 poschodiach sa rozprestierajú obchody, kancelárie a luxusné hotely s veľkou vyhliadkovou pološinou, z ktorej bude vidieť celý Šanghaj. 

 

Aj keď je Shanghai Tower skoro o 200 metrov menší ako Burj Khalifa v Dubaji, aj tak si po svojom otvorení pripíše niekoľko svetových rekordov. V budove je napríklad najvyšší hotel na svete, pretože bude medzi 84. až 110. poschodím. Budova ponúka aj najdlhšiu neprerušovanú jazdu výťahom, ktorú zdolá z prízemia na 119. poschodie iba za 55 sekúnd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies