Unikátne prírastky v ZOO Bojnice

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 07:44 • 2 min
Unikátne prírastky v ZOO Bojnice

Unikátne prírastky v ZOO Bojnice - Zaujímavosti Rok 2012 je pre rezortnú organizáciu Ministerstva životného prostredia SR – ZOO Bojnice výnimočný. Postarali sa o to hlavne tri mláďatá pytóna zeleného, dve novonarodené zebry, surikaty, kozorožce kaukazsk

slovakia

left justify in out

img

Rok 2012 je pre rezortnú organizáciu Ministerstva životného prostredia SR – ZOO Bojnice výnimočný. Postarali sa o to hlavne tri mláďatá pytóna zeleného, dve novonarodené zebry, surikaty, kozorožce kaukazské ako aj jedno mláďa ťavy dvojhrbej a historické odchovy antilop. Práve tie patria medzi najzaujímavejšie tohtoročné prírastky v najstaršej zoologickej záhrade na Slovensku.

 

Začiatkom februára sa v bojnickej ZOO narodilo mláďa antilopy – oryxa juhoafrického. Mladý samček dostal od ošetrovateľov meno Zulu, čo je africké meno, označujúce slávny kmeň z Južnej Afriky. Približne o mesiac neskôr sa narodil samček antilopy vranej. Prvé mláďa tohto druhu africkej antilopy narodené u nás dostalo meno Fezzan. O niečo neskôr sa narodil aj druhý samček, ktorý sa volá Shango. Tieto mená vybrali ošetrovatelia na základe elektronickej ankety zverejnenej na sociálnej sieti Facebook. Počas minulého týždňa pracovníci ZOO Bojnice privítali na svet aj dva nové prírastky kudu veľkého.

 

Návštevníci rezortnej organizácie Ministerstva životného prostredia – ZOO Bojnice môžu obdivovať aj štyri mláďatá lyžičiara bieleho, päť mláďat majú husi vrchovské a v poradí už 17. mláďa ibisa červeného. U vtákov sa tento rok narodili mláďatá bocianov čiernych. Ich rodičia sú stálymi chovancami zoologickej záhrady, nakoľko sú zranené a už nemôžu lietať. Ihneď, ako ich mláďatá vyrastú, ošetrovatelia ich vypustia do voľnej prírody.

 Zdroj: MŹP SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona