Únik benzolu skomplikoval železničnú dopravu na trati Ostrava-Olomouc

NETKY.SK • 14 Január 2017, 11:22 • 2 min
Únik benzolu skomplikoval železničnú dopravu na trati Ostrava-Olomouc

PRAHA - Železničnú dopravu na trati Ostrava-Olomouc dnes na niekoľko hodín ochromil únik benzolu z cisternového vozňa na železničnej stanici v Studénke, ktorý, našťastie, nespôsobil ujmu na zdraví občanov.

slovakia

left justify in out

Hasiči zasahujúci v ochranných odevoch odstránili aj nebezpečenstvo vznietenia alebo výbuchu unikajúcej nebezpečnej chemikálie.

 

Cisterna mala byť súčasťou nákladného vlaku, v ktorom boli dve desiatky vozňov vrátane ďalších siedmich cisterien s benzolom. Ostatné boli včas odtiahnuté, na odstavnú koľaj sa po utesnení dostala aj cisterna, z ktorej uniklo asi 200 litrov benzolu. Práve tam jej ostávajúci obsah ešte v priebehu nočných hodín prečerpajú do inej cisterny.

 

Informácie priniesol internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu hasičov Petra Kůdelu.

 

Železničná doprava bola na spomínanej trati dočasne prerušená a následne bola niekoľko hodín vedená len po jednej z dvoch koľají.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies