UniCredit podpísala zmluvu v rámci podpory podnikov

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 10:30 • 2 min
UniCredit podpísala zmluvu v rámci podpory podnikov

BRATISLAVA - UniCredit Bank podpísala zmluvu s Európskym investičným fondom (EIF) a Slovenským záručným a rozvojovým fondom (SZRF) v rámci iniciatívy JEREMIE.

slovakia

left justify in out

Vďaka tomu sa malé a stredné podniky budú môcť uchádzať počas najbližších dvoch rokov o investičné financovanie za zvýhodnených podmienok. EIF totiž poskytuje garancie do výšky 70 % poskytnutých úverov. Informovala o tom UniCredit Bank.

Tento druh financovania je určený malým a stredným podnikateľom so sídlom a pôsobnosťou na území Slovenska, s ročným obratom do 50 mil. eur, s aktívami do 43 mil. eur a s počtom zamestnancov do 250. Investícia, ktorá má byť financovaná pomocou zvýhodneného úveru, musí byť mimo bratislavského regiónu. Najväčšia koncentrácia malých a stredných podnikov je v bratislavskom regióne, preto sú podľa UniCredit Bank aktivity na vyrovnanie týchto regionálnych disproporcií pre Slovensko mimoriadne významné. Dostupný objem úverov, ktorý UniCredit Bank počas najbližších dvoch rokov poskytne malým a stredným podnikateľom, je 70 mil. eur. 

Majoritným akcionárom UniCredit Bank Slovakia je s 99-percentným podielom UniCredit Bank Austria, ktorá je členom UniCredit Group. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Akcionári oboch slovenských bánk 20. februára 2007 definitívne odsúhlasili na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich zlúčenie a 1. apríla toho istého roku vznikla nová banka. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012. Integrácia sa má ukončiť do konca roka 2013, následne na slovenskom trhu bude UniCredit fungovať ako pobočka zahraničnej banky. 

JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) je spoločnou iniciatívou Európskej komisie a skupiny Európskej investičnej banky s cieľom zlepšiť prístup malých a stredných podnikov ku kapitálu v EÚ v rámci štrukturálnych fondov na obdobie 2007 - 2013. Hlavným poslaním EIF je podpora európskych malých a stredných podnikov formou zlepšenia prístupu ku kapitálu. Celkové čisté záväzky EIF v rámci kapitálových fondov dosiahli viac ako 6,9 mld. eur ku koncu roku 2012. SZRF vznikol v marci 2009 v rámci implementácie iniciatívy JEREMIE na Slovensku. Ide o národnú inštitúciu, ktorej prostredníctvom EIF vykonáva činnosť holdingového fondu JEREMIE. Akcionármi v SZRF sú Slovenská záručná a rozvojová banka a EIF, pričom obchodný podiel v spoločnosti vlastní EIF v mene Slovenskej republiky až do okamihu svojho exitu koncom roka 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies