UniCredit nemá záujem o kúpu Commerzbank

NETKY.SK • 4 September 2013, 15:32 • 2 min
UniCredit nemá záujem o kúpu Commerzbank

FRANKFURT - Talianska banka UniCredit nemá záujem o kúpu nemeckej Commerzbank. V stredu to počas tlačovej konferencie vyhlásil šéf spoločnosti Federico Ghizzoni.

slovakia

left justify in out

"Nemáme záujem o Commerzbank," povedal Ghizzoni na otázku novinárov, či chce UniCredit kúpiť Commerzbank. Majoritným akcionárom UniCredit Bank Slovakia je s 99-percentným podielom UniCredit Bank Austria, ktorá je členom UniCredit Group. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Akcionári oboch slovenských bánk 20. februára 2007 definitívne odsúhlasili na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich zlúčenie a 1. apríla toho istého roku vznikla nová banka. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012. Integrácia sa má ukončiť do konca roka 2013, následne na slovenskom trhu bude UniCredit fungovať ako pobočka zahraničnej banky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies