UniCredit nebude odpisovať aktíva pre situáciu v Rusku

NETKY.SK • 17 December 2014, 08:49 • 2 min
UniCredit nebude odpisovať aktíva pre situáciu v Rusku

MILÁNO - Talianska banka UniCredit nebude v štvrtom kvartáli tohto roku a v roku 2015 odpisovať žiadne aktíva súvisiace s finančnou a ekonomickou krízou v Rusku.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. Spoločnosť UniCredit patrí medzi tie európske banky, ktoré sú na vývoj v Rusku najcitlivejšie. Šéf spoločnosti Federico Ghizzoni vyhlásil, že ruská divízia stojí na pevných základoch, má dostatočnú likviditu a portfólio úverov veľmi dobrej kvality. "Výsledky spoločnosti UniCredit v Rusku sú v súlade s očakávaniami, ak nie mierne lepšie,“ povedal Ghizzoni.

 

Podľa jeho slov sa banka proti kurzovému riziku poistila na začiatku roka. Polovica aktív ruskej divízie je v rubľoch, polovica v amerických dolároch. Dopad prudkého oslabenia rubľa je tak obmedzený. "Vzhľadom na zaistenie neočakávame odpisy na konci tohto roku, alebo v roku 2015,“ povedal Ghizzoni s tým, že takmer všetky náklady má banka v rubľoch. 

 

Spoločnosť UniCredit pôsobí aj na Slovensku. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s., pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckou štruktúrou. Pôvodne to bola Slovenská poľnohospodárska banka, neskôr Poľnobanka, či UniBanka. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia v roku 2007, pričom majoritným akcionárom sa vtedy stala UniCredit Bank Austria a začlenila sa tak do UniCredit Group. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies