UniCredit na konci minulého roka nespĺňala kapitálové požiadavky ECB

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:52 • 2 min
UniCredit na konci minulého roka nespĺňala kapitálové požiadavky ECB

MILÁNO - Najväčšia talianska banka UniCredit dnes oznámila, že na konci minulého roka nespĺňala kapitálové požiadavky Európskej centrálnej banky (ECB). Pripravuje preto emisiu akcií za 13 miliárd eur.

slovakia

left justify in out

UniCredit v dokumente o prípravách na zvýšenie svojho kapitálu uviedla, že dôvodom poklesu jej rezerv boli jednorazové výdavky vo výške 12,2 miliardy eur na pokrytie problematických úverov, ktoré započíta do svojich výsledkov za 4. kvartál.

 

Banka vlani v polovici decembra avizovala, že potrebuje zvýšiť základný kapitál o rekordných 13 miliárd eur. A zároveň v priebehu dvoch rokov zruší vyše desatinu pracovných miest.

 

Konkrétne, talianska banka v rámci reštrukturalizácie prepustí 14.000 ľudí, čo predstavuje asi 11 % z jej pracovnej sily, a zatvorí približne štvrtinu z 3800 pobočiek.

 

Vlaňajšie záťažové testy Európskeho úradu pre bankový dohľad (EBA) totiž ukázali, že UniCredit patrí k 12 najslabším z vyše 50 testovaných bánk v Európskej únii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies