UniCredit možno vyplatí vyššie dividendy

NETKY.SK • 3 November 2014, 10:51 • 2 min
UniCredit možno vyplatí vyššie dividendy

MILÁNO - Dividendy, ktoré spoločnosť UniCredit vyplatí na základe hospodárskych výsledkov v tomto roku budú minimálne na úrovni predchádzajúceho roka. V pondelok to uviedol šéf spoločnosti Federico Ghizzoni v rozhovore pre la Repubblica A&F. Šéf spoločnosti UniCredit zároveň potvrdil prognózu hospodárskych výsledkov banky na tento rok.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk spoločnosti by sa mal dostať na 2 mld. eur. "Dividendy budú určite v súlade s minulým rokom, za určitých okolností by mohli byť vyššie,“ povedal Ghizzoni. Zároveň vyjadril presvedčenie, že spoločnosť Banca Monte dei Paschi di Siena dokáže doplniť chýbajúci kapitál. Záťažové testy bánk v Európe ukázali, že banke chýba kapitál vo výške 2,1 mld. eur. 

 

UniCredit pôsobí aj na slovenskom trhu. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s., pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckou štruktúrou. Pôvodne to bola Slovenská poľnohospodárska banka, neskôr Poľnobanka, či UniBanka. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia v roku 2007, pričom majoritným akcionárom sa vtedy stala UniCredit Bank Austria a začlenila sa tak do UniCredit Group. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona