UniCredit má navýšiť kapitál už vo februári

NETKY.SK • 27 Január 2017, 11:48 • 2 min
UniCredit má navýšiť kapitál už vo februári

RÍM - Talianska banka UniCredit chce v predstihu posilniť svoj kapitál. Informuje o tom v piatok denník Il Messaggero. Proces navyšovania kapitálu sa má začať už 6. februára a nie až v marci, ako banka pôvodne plánovala.

slovakia

left justify in out

Dohodnúť sa na tom mali najvyšší manažéri bánk Mediobanca, UBS, Morgan Stanley, Bofa Merrill Lynch a JP Morgan, ktoré sa podieľajú na navyšovaní kapitálu. Dôvodom, prečo sa zúčastnené banky rozhodli pre urýchlenie procesu, má byť snaha využiť aktuálne priaznivé podmienky na trhu.

 

Rozhodnutie navýšiť kapitál o 13 mld. eur schválili akcionári UniCredit na valnom zhromaždení, ktoré sa uskutočnilo 12. januára. Banka v tom čase zároveň rozhodla, že do novej účelovo vytvorenej spoločnosti prevedie klasifikované úvery v celkovom objeme 17,7 mld. eur. Proces reštrukturalizácie ďalej do konca roka 2019 počíta so zrušením 14 tis. pracovných miest. Spoločnosť sa snaží posilniť svoju kapitálovú základňu po tom, čo sa v najnovších európskych stresových testoch umiestnila na šiestom najhoršom mieste spomedzi 51 hodnotených inštitúcií.

 

Spoločnosť UniCredit pôsobí aj na Slovensku. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s. pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckej štruktúry. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies