UniCredit dosiahla v druhom kvartáli čistý zisk 361 mil. eur

NETKY.SK • 6 August 2013, 16:20 • 2 min
UniCredit dosiahla v druhom kvartáli čistý zisk 361 mil. eur

MILÁNO - Čistý zisk talianskej banky UniCredit v druhom kvartáli stúpol mierne výraznejšie, než sa predpokladalo. Banka totiž zaznamenala jednorazové kapitálové príjmy, pričom tieto príjmy prevýšili aj nad rezervami, ktoré banka vytvorila, aby riešila problémy spojené s nesplácanými úvermi.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk spoločnosti UniCredit v sledovanom období stúpol na 361 mil. eur. Analytici očakávali, že zisk spoločnosti dosiahne v druhom kvartáli 349 mil. eur. V medzikvartálnom porovnaní zvýšila banka UniCredit rezervy na nesplácané úvery o 35 % na 1,7 mld. eur.

Členom skupiny UniCredit je aj UniCredit Bank Slovakia, ktorej majoritným akcionárom je UniCredit Bank Austria s 99-percentným podielom. Ministerstvo pôdohospodárstva SR má v UniCredit Bank podiel 0,4 % a 0,6 % akcií vlastnia drobní akcionári. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Akcionári oboch slovenských bánk vo februári 2007 definitívne odsúhlasili na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich zlúčenie a 1. apríla toho istého roku vznikla nová banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies