UniCredit chce uchrániť svoje aktíva na Ukrajine

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 09:47 • 2 min
UniCredit chce uchrániť svoje aktíva na Ukrajine

TBILISI - Talianska banka UniCredit si chce "uchrániť" svoje podnikanie na Ukrajine, a to aj napriek napätiu v krajine. Vo štvrtok to uviedol riaditeľ divízie pre strednú a východnú Európu skupiny UniCredit Carlo Vivaldi.

slovakia

left justify in out

Jeho vyjadrenia naznačili, že pokusy o predaj aktív na Ukrajine ochabujú. Ešte pred dvoma týždňami Vivaldi uviedol, že rokovania o predaji ukrajinských aktív pokračujú, sú však náročné. Ukrajina bola v minulom roku v rámci regiónu strednej a východnej Európy jedinou stratovou krajinou pre UniCredit a očakáva sa, že stratu vykáže aj v tomto roku.
Vivaldi ďalej uviedol, že banka hľadá možnosti akvizícií v Poľsku, Českej republike a v Turecku, podľa jeho slov je však nedostatok dostupných príležitostí. „Potrebujeme mať možnosť a v tejto chvíli nie je môj stôl práve zaplnený zoznamami,“ povedal.

 

Spoločnosť UniCredit pôsobí aj na Slovensku. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s., pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckou štruktúrou. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies