UniCredit banka je podľa jej šéfa atraktívna pre zahraničných investorov

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 18:49 • 2 min
UniCredit banka je podľa jej šéfa atraktívna pre zahraničných investorov

RÍM/MILÁNO - Po miliardovom navýšení kapitálu je šéf talianskej banky UniCredit Jean-Pierre Mustier presvedčený o príchode ďalších medzinárodných investorov.

slovakia

left justify in out

"UniCredit je po navýšení kapitálu atraktívnou bankou. Cudzinci pochopili, že investovať v Taliansku je výhodné," povedal na dnešnom valnom zhromaždení akcionárov v Miláne. "Po navýšení kapitálu vlastnia medzinárodní investori 65 % banky. Tento záujem sa týka aj našich dlhopisov," dodal.

 

UniCredit podľa jeho slov pokračuje s realizáciou svojho rozvojového plánu. Banka neplánuje žiadne akvizície, ani ďalší predaj majetku. Mustier potvrdil plány zamerané na zníženie počtu členov správnej rady zo 17 na 15. Banka má v budúcnosti mať len jedného viceprezidenta. "Ide o zjednodušenie v súlade s praxou najväčších bánk sveta," vysvetlil šéf UniCredit.

 

Zároveň vyzdvihol opatrenia vlády na podporu hospodárstva a záchranu bánk. Vytvorenie fondu dotovaného sumou 20 miliárd eur na záchranu bánk označil za "dobré rozhodnutie". Oddeľovanie nedobytných úverov postupuje podľa vládneho plánu, ktorý počíta s odbúraním týchto úverov vo výške 20 miliárd eur do roka 2019.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies