UniCredit a Société Générale odmietli komentovať špekulácie o zlúčení

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:47 • 2 min
UniCredit a Société Générale odmietli komentovať špekulácie o zlúčení

MILÁNO - Talianska banka UniCredit a francúzska Société Générale (SocGen) sa odmietli vyjadriť k fámam, že rokujú o svojom spojení. Hodnota ich akcií v reakcii na tieto špekulácie vzrástla. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Fámy o možnom zlúčení francúzskych a talianskych bánk sa opakovanie objavujú už niekoľko rokov. Tento raz ich oživilo vymenovanie Jean-Pierra Mustiera, bývalého šéfa investičnej divízie SocGen, za nového riaditeľa UniCredit v lete tohto roka. Podčiarkla ich dnešná informácia talianskej agentúry Ansa, podľa ktorej na finančných trhoch kolujú správy, že obe banky rokujú o spojení. "Sú to špekulácie trhu a banka nemá v úmysle sa k nim vyjadrovať," povedal hovorca UniCredit. V podobnom duchu odpovedala aj Société Générale.

 

Zdroj z UniCredit však agentúre Reuters potvrdil, že niektorí manažéri veria, že Mustierovou úlohou je dokončiť spojenie oboch bánk. Podobný scenár predpovedá aj investičný bankár, ktorý nechcel byť menovaný. Mustier by mal totiž v 1. kvartáli budúceho roka spustiť predaj akcií a očakáva sa, že banke prinesie viac peňazí, ako potrebuje na zvýšenie kapitálu. To nahráva špekuláciám o zlúčení oboch bánk, ku ktorému by mohlo dôjsť 12-18 mesiacov po predaji akcií, domnieva sa nemenovaný investičný bankár.

 

Banky v Európe sú pod tlakom a musia konsolidovať svoje financie, aby zvládli problémy s nízkymi ziskami a veľkým objemom zlých úverov. Mustier, ktorý nastúpil do vedenia UniCredit v júli, by podľa najnovších informácií chcel získať z predaja akcií 10 až 13 miliárd eur. To je viac ako pôvodne plánovaných 7 až 8 miliárd eur. Trhová hodnota UniCredit sa tak zvýši na 24 až 27 miliárd eur. Na porovnanie, trhová hodnota SocGen sa odhaduje na 32 miliárd eur. UniCredit by mal zverejniť svoje plány na zvýšenie kapitálu spolus s výsledkami a revidovanými strategickými plánmi na budúci mesiac, 13. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies