UNICEF spustil vianočný predaj Darčekov pre život

NETKY.SK • 22 November 2015, 11:05 • 2 min
UNICEF spustil vianočný predaj Darčekov pre život

BRATISLAVA - Organizácia UNICEF Slovensko aj tento rok spustila svoj tradičný projekt s názvom Darčeky pre život.

slovakia

left justify in out

V rámci tejto každoročnej predvianočnej akcie je možné zakúpiť potrebné a život zachraňujúce darčeky pred deti z rozvojových krajín, v ktorých UNICEF pomáha. Môžu mať podobu vakcíny proti detskej obrne, osýpkam alebo tetanu, terapeutickej výživy, tabliet na čistenie vody, moskytiéry, deky, zošitov či dokonca celej školy v škatuli. "Darček pre život je originálny darček, ktorý poteší obdarovaného a navyše skutočne pomôže ešte niekomu ďalšiemu. Je to totiž darček so silou zachrániť či zmeniť život dieťaťa," uviedla hovorkyňa Slovenského výboru UNICEF Monika Sasaráková. Dodala, že presný počet zakúpených Darčekov pre život dodá UNICEF deťom, pre ktoré sú životne dôležité a kupujúci dostane darčekový certifikát.


Ceny darčekov začínajú pri piatich eurách, čo je napríklad cena 200 kusov ceruziek, ktoré deťom umožnia zaznamenávať si dôležité poznámky či vyjadrovať svoje pocity. Dve impregnované moskytiéry stoja 7,80 eura a ich kúpou je možné ochrániť deti pred maláriou prenášanou komármi. Kúpiť sa dá aj terapeutická výživa vo forme arašidovej pasty, pričom už tri vrecúška denne dokážu podvyživenému dieťaťu zachrániť život.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies