UNICEF odštartoval netradičnú zbierku pre Nepál

NETKY.SK • 2 December 2015, 11:39 • 2 min
UNICEF odštartoval netradičnú zbierku pre Nepál

BRATISLAVA - Kamión plný jedla pre podvyživené deti v Nepále chce z príspevkov slovenských darcov do Vianoc zabezpečiť Slovenský výbor UNICEF. Naplniť kamión môže už 10 000 Slovákov, ktorí prostredníctvom SMS správy prispejú na nepálske deti sumou tri eurá. Darcovia sa zároveň môžu zapojiť do súboja o najštedrejšiu skupinu Slovákov.

slovakia

left justify in out

Súťažiť medzi sebou v štedrosti budú ženy a muži, Západoslováci, Stredoslováci a východniari, futbalisti a hokejisti, vegetariáni a mäsožravci a psičkári a mačičkári. Darca si musí vybrať skupinu, za ktorú chce prispieť, a poslať SMS s príslušným kľúčovým slovom v hodnote tri eurá na číslo 844. Výsledky UNICEF uzavrie na Štedrý deň a všetky vyzbierané prostriedky použije na programy výživy pre deti v Nepále.


Kampaň Štedré srdce pre Nepál podporilo jedenásť osobností, pričom každá z nich je ambasádorom jednej skupiny. Herečka Táňa Pauhofová tvrdí, že „ženy majú štedrosť v krvi“ a je presvedčená, že v štedrosti dokážu poraziť mužov, ktorých zastupuje jej herecký kolega Braňo Deák. Ženy v súboji skutočne vedú a zatiaľ poslali najviac SMS. Súboju východniarov so západniarmi a Stredoslovákmi pomáhajú moderátor Milan Junior Zimnýkoval, spevák Robo Opatovský a herec Ľuboš Kostelný. Najštedrejšími sa zatiaľ ukazujú byť východniari. Vegetariánov zastupuje moderátorka Jana Hospodárová a druhú stranu herec Braňo Bystriansky. Zápas sa odohráva aj medzi futbalovými fanúšikmi, ktorým drží palce futbalista Martin Škrtel, proti hokejovým fanúšikom, ktorých reprezentuje Zdeno Cíger.

 

Sily v štedrosti si merajú aj mačičkári a psičkári, ktorých povzbudzujú speváci Sisa Sklovská a Thomas Puskailer.
„Nepál ako cieľovú krajinu pre prostriedky, ktoré vyzbierame v tejto kampani, sme si vybrali preto, že aj dnes tam čelia viac ako tri milióny detí vo veku do päť rokov riziku úmrtia alebo ochorenia počas krutých zimných mesiacov vzhľadom na vážny nedostatok paliva, jedla, liekov a vakcín,“ vysvetlil predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura. Podeliť sa pred Vianocami o jedlo sa mu zdá byť prirodzené a verí, že Slováci ukážu svoju štedrosť a zašlú na pomoc deťom v Nepále tri eurá, "čo je toľko, čo mnohí zaplatíme denne za obedové menu". Za túto sumu vie UNICEF zabezpečiť napríklad terapeutickú stravu pre dieťa s akútnou podvýživou na dva dni. Nedostatok jedla a iných komodít najviac postihuje deti v oblastiach, ktoré sa ešte zotavujú z dvoch veľkých zemetrasení z apríla a mája. Viac ako 200 000 rodín zasiahnutých otrasmi stále žije v dočasných príbytkoch vo výške viac ako 1 500 metrov nad morom, kde budú poveternostné podmienky najťažšie.


Viac o kampani Štedré srdce pre Nepál je na internetovej stránke www.unicef.sk/srdceprenepal a na Facebooku www.facebook.com/UnicefSlovensko.


kh;bl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies