UNICEF: Milión afrických detí trpí akútnou podvýživou

NETKY.SK • 17 Február 2016, 16:48 • 2 min
UNICEF: Milión afrických detí trpí akútnou podvýživou

JOHANNESBURG - Takmer milión detí z krajín východnej a južnej Afriky trpí následkami akútnej podvýživy a potrebuje lekársku pomoc. Oznámil to dnes Detský fond OSN (UNICEF), ktorého vyhlásenie citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dôsledky nedostatku potravy, vyvolaného dlhodobým suchom, sú najhoršie v Etiópii, kde je akútne podvyživených okolo 435.000 detí.

 

Liečbu potrebuje aj približne 140.000 detí v Angole a Mozambiku. V Malawi počas januára ošetrili zhruba 6500 vyhladovaných detí.

 

Pokračujúce sucho v rozsiahlych oblastiach južnej a východnej Afriky trvá už asi dva roky. V jeho dôsledku prišlo o stály zdroj potravín približne 50 miliónov ľudí a situácia sa bude podľa očakávaní ešte zhoršovať.

 

UNICEF potrebuje na zvládnutie tejto prírodnej katastrofy 155 miliónov dolárov, ale doposiaľ získal od darcov len približne 15 percent uvedenej sumy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona