UNICEF má prvého utečenca vo funckcií veľvyslanca dobrej vôle, je ňou mladá Sýrčanka

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 07:22 • 2 min
UNICEF má prvého utečenca vo funckcií veľvyslanca dobrej vôle, je ňou mladá Sýrčanka

NEW YORK - Devätnásťročná sýrska utečenka a aktivistka Mazún Millihánová bude zastupovať Detský fond Organizácie Spojených národov (UNICEF) ako jeho nová veľvyslankyňa dobrej vôle.

slovakia

left justify in out

Námestník generálneho riaditeľa tejto medzinárodnej agentúry Justin Forsyth to v pondelok oznámil s tým, že Millihánová je doposiaľ najmladšou osobou vymenovanou na takýto post a zároveň prvou s oficiálnym štatútom utečenca.

 

Nová veľvyslankyňa dobrej vôle predtým sama dostávala podporu zo strany UNICEF-u, keď žila v utečeneckom tábore na území Jordánska. Nasleduje tak príklad svojej predchodkyne, herečky Audrey Hepburnovej, ktorej UNICEF pomohol v detských rokoch.

 

Millihánová poukázala na to, že keď ušla zo Sýrie, vzala si so sebou len učebnice. "Ako utečenka som videla, čo sa deje, keď sú deti nútené do predčasného manželstva alebo manuálnej práce," povedala a dodala, že v spolupráci s UNICEF-om pomôže "dať týmto deťom hlas a dostať ich do školy".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies