UNICEF: Asi 200-tisíc somálskych detí môže zomrieť na podvýživu

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 19:20 • 2 min
UNICEF: Asi 200-tisíc somálskych detí môže zomrieť na podvýživu

ŽENEVA - Smrť z podvýživy do konca tohto roku hrozí v Somálsku asi 200 000 deťom mladším než päť rokov, ak OSN nedostane dostatok financií na riešenie tejto situácie.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informoval hovorca Detského fondu OSN (UNICEF) Christophe Boulierac. Organizácia požiadala o sumu 150 miliónov dolárov na pomoc krajinám Afrického rohu, doteraz však krajiny vyčlenili len 15 miliónov. "Ak tieto financie okamžite nedostaneme, budeme do mesiaca musieť prerušiť všetky základné záchranné operácie," povedal Boulierac. "Až 200 000 deťom hrozí do konca roku smrť z podvýživy, ak nedostanú okamžitú terapeutickú pomoc," zdôraznil. Dodal, že až 50 000 somálskych detí pod päť rokov už teraz trpí ťažkou podvýživou.

 

UNICEF poskytuje v Somálsku asi 70 percent všetkých zdravotníckych služieb vrátane očkovania, liekov či prevádzkovania nemocníc. Pomoc poskytuje najmä v centrálnom a južnom Somálsku, kde operuje islamistická skupina aš-Sabáb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies