Unicef: Ak sa lídri na klimatickom summite nedohodnú, budú trpieť milióny detí

NETKY.SK • 24 November 2015, 06:52 • 2 min
Unicef: Ak sa lídri na klimatickom summite nedohodnú, budú trpieť milióny detí

NEW YORK - Viac než 500 miliónov detí žijúcich v oblastiach náchylných na záplavy a 160 miliónov žijúcich v regiónoch sužovaných suchom bude niesť bremeno klimatických zmien, ak sa svetoví lídri na nachádzajúcom klimatickom summite v Paríži nedohodnú na spoločnej stratégii riešenia. Vyhlásil to dnes Detský fond OSN (UNICEF), ktorý citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Organizácia ďalej varuje pred nebezpečenstvami zhoršujúcich sa poveternostných podmienok pre deti vo vysokorizikových oblastiach. Milióny z nich žijú v chudobných krajinách, čo môže znásobiť dopad klimatických zmien tým, že budú ešte zraniteľnejšie voči počasiu a epidémiám, ktoré často nasledujú po pohromách.


"Dnešné deti sú najmenej zodpovedné za klimatické zmeny, avšak ony a ich deti budú znášať dôsledky. Ako to často býva, znevýhodnené komunity budú čeliť najväčšej hrozbe," uviedol výkonný riaditeľ UNICEF-u Anthony Lake.


Klimatická konferencia pod záštitou OSN sa začína vo francúzskej metropole 30. novembra. Predpokladá sa, že sa na nej zúčastnia mnohí svetoví lídri, ktorí by sa mali dohodnúť na pláne obmedzenia globálneho otepľovania a ďalších riešeniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona