Únia zvýšila humanitárnu pomoc obetiam v Afganistane a Pakistane

NETKY.SK • 14 August 2014, 15:15 • 2 min
Únia zvýšila humanitárnu pomoc obetiam v Afganistane a Pakistane

BRUSEL - Európska komisia (EK) zverejnila informáciu o zvýšení podpory obetiam záplav v Afganistane a utečencom z oblastí vojenských operácií v Pakistane o 3 milióny eur.

slovakia

left justify in out

Ďalších 5 miliónov eur pôjde na pomoc utečencom zo Severného Vazíristanu, ktorí našli útočisko v susedných oblastiach Pakistanu ako aj za hranicami v Afganistane.


Provincia Severný Vazíristan leží v kmeňovej oblasti pri hranici s Afganistanom, z ktorej islamistickí bojovníci podnikajú útoky proti medzinárodným silám v Afganistane. 

 

Finančné prostriedky sa použijú na zriadenie prístreškov, dovoz potravín, liekov, pitnej vody ako aj poskytnutie ochrany. "Je nutné, aby sme ochraňovali tých najpostihnutejších, obzvlášť ženy, deti a starých ľudí, poskytovaním pomoci a podpory, ktorú potrebujú," povedala komisárka EÚ Kristalina Georgievová zodpovedná za medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu podporu a ochranu civilistov. 

 

Konflikty a prírodné katastrofy spôsobujú masové vlny evakuácie obyvateľov Afganistanu a Pakistanu. Obyvatelia oboch krajín čelia nedostatku potravín, liekov, neistote, chudobe a obmedzenému prístupu k základným službám. Zvýšená humanitárna pomoc bude Afganistanu a Pakistanu poskytnutá prostredníctvom humanitárnych partnerov, ako sú agentúry OSN, mimovládne organizácie a Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies